“Vegansk”

20170430_124816

Vegansk. Johanne Mosgaard. Politikens Forlag. Udgivelsesår for denne udgave er 2017. Sidetal 196. [Dette er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag]
★★★★★☆

Hyg dig med madlavningen, og lad være med at stresse over det. Madlavning skal være sjovt, og resultatet skal være godt, og det bliver altså bare bedre, når måltidet er lavet med et drys kærlighed og et smil på læben!” – Citat fra forfatteren Johanne Mosgaard.

Jeg kunne ikke være mere enig. Hvis man ønsker et godt måltid, så må man give sig tid, og tage den med ro. Hvis man fra start af synes det virker uoverskueligt, så skal man måske finde en anden ret at kaste sig over. Men plus point får man altid for at prøve. Denne kogebog er så fin, farverig og fantastisk. Den bliver min ny “to go to” kogebog for inspiration.

Bagsidetekst: “Johanne har en moderne tilgang til vegansk mad, og hun elsker at gå i køkkenet, hvor hun hele tiden er i gang med at udvikle nye retter eller få ideer til opskrifter, der lige skal prøves af. Det kan fx være sammensætningen af forskellige grøntsager eller forsøg på at implementere gamle velkendte retter i det vegetariske køkken. altid med fokus rettet mod en god balance mellem smagsoplevelse, konsistens og farver. ‘Vegansk’ indeholder mere end 100 nye opskrifter. Bogen er inddelt efter dagens måltider, og der er inspiration til alle måltider, både til hverdag og gæster.”

PhotoGrid_1493549716611Bogen byder på så mange lækre og inspirerende opskrifter på retter uden kød, og andre animalske fødevarer. Jeg er ikke selv veganer eller vegetar – eller lidt, jeg kalder mig selv for deltidsvegetar, da jeg godt kan synes noget kød bare er det mest kedelige, og dog er der andet kød, som jeg er ret vild med – men om man er det ene, det andet eller noget tredje, så giver denne kogebog rigtig gode ideer til grønne retter. Jeg har allerede lavet en af opskrifterne (mere om det nedenfor), og har en masse planer om at prøve flere af opskrifterne, blandt andet; Svampesuppe med hvidvin og linser, Peberfrugtsalat med kikærter og thousand island-dressing, humus i flere varianter, Bønnebrownies med rom, Kokos-chokoladeis med kakaonibs, og mange, mange flere retter.

PhotoGrid_1493549519804

Spinatpandekager – find opskriften i kogebogen “Vegansk”.

Jeg har allerede prøvet en opskrift på spinatpandekager, som du kan se et billede af ovenover. Wauw! De får en flot grøn farve, både fra spinat, men også fra matcha, som er grøn te. Der skal ikke bruges særlig mange ingredienser, og de er ret nemme at lave. De smager af spinat ja, men med friske jordbær og sød sirup spiller det bare.

– Der er lavet en sirup med ingefær, og den vil jeg bestemt anbefale. Jeg stod i Føtex, og skulle finde en sirup jeg kunne hælde på netop disse pandekager, og så fik jeg øje på den med ingefær. Jeg indrømmer blankt, at den lille ingefærmand på forsiden af flasken klart var det, der fik mig til at vælge den sirup med smag frem for en helt almindelig sirup! (Når du ser den, du vil give mig ret! Den er så sød). Heldigvis smagte siruppen helt fantastisk, og passede perfekt til disse pandekager.

Er du blevet inspireret til at prøve noget nyt? Måske en ret uden kød?

20170430_125309

 

Advertisement

2 thoughts on ““Vegansk”

  1. LENE siger:

    Fantastisk flot anmeldelse, man får virkelig lyst til at eje den kogebog og prøve alle opskrifterne😀
    Må sige du har et godt og velformuleret sprog😉😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s