“Odinsbarn” (Ravneringene 1)

odinsbarn-1

Odinsbarn. Ravneringene 1. Siri Pettersen. På dansk ved Rolf Stavnem. Høst & Søn. Udgivelsesår for denne udgave er 2016. Sidetal 576.

★★★★★★

“Som ung opdager Hirka, at hun er et odinsbarn – en haleløs råddenskab fra en anden verden. Foragtet. Frygtet. Og jaget. Hun aner ikke længere, hvem hun er og er tilmed på flugt for sit liv. Men dette er kun begyndelsen. Hirka er ikke den eneste råddenskab, der er kommet fra en anden verden, men måske den eneste, der ikke er kommet for at dræbe.”

I Ymslanda har alle haler. Bare ikke Hikra, hun er haleløs. Far siger, at ulven tog den, og det eneste der nu er tilbage, er kun mindet via et ar. En anden ting Hirka mangler er Evnen, Evnen til at favne. Dette er noget andre ikke må vide, men Rime ved det. Han er søn af Rådet, Kolkagga og har kendt hende siden de var små. Han vil hjælpe Hirka under Ritualet. Men tingene ender ikke som planlagt, og snart bliver Hirka jagtet.

»Jeg er Hirka. Hirka Haleløs.«
»Lever du, Hirka?«
»Ja. Jeg lever.«
»Godt.«
Han bøjede sig frem og pressede sine læber mod hendes. Så brat og uventet at hun ikke nåede at reagere, før det var overstået. Han smilede skævt.
»Et mærke til dig, hvis jeg tog fejl og rådner i dag.«

Jeg kunne slet ikke få nok af denne bog! Jeg slugte hvert et ord, side efter side, og ville bare have mere og mere. Bogen er skrevet på den særlige måde, som får folk til at leve sig ind i den verden, der fortælles om. Under samtalerne mellem Hirka og Rime kan man mærke deres særlige , men utrolig stærke bånd og forhold til hinanden. Man mærker dem begge, og føler med dem. Når tingene går godt, kommer der et smil på læben. Når tingene går i den forkerte retning, vender smilet sig om. Jeg ser frem til at se, hvor og hvordan denne serie ender.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s